NELO evezős hajó - Matyasovszki Dániel

Evezősök körében talán nem kell bemutatni Matyasovszki Dánielt, aki a híres hajógyártó cég, a NELO gyár egyik olyan magyar sportolója lehet, aki az idén debütáló egyedülálló NELO evezős hajóban versenyezhet, evezhet.

nelo rowing hungary

Dani már pár hónapja evez a hajóban és több versenyen is indult benne. Első új hajóban töltött versenyén 2. helyen végezett rögtön, David Sain olimpiai ezüstérmes és többszörös világbajnok mögött, szoros csatában. Majd nem kisebb érdemként, az idei Magyar Bajnokságon is 2. helyen futott be a hajója.

nelo rowing hungary 2

"Szétszerelése és utaztatás, néhány hajót elszokott állítani ( dőlés szög, magasság különbségek), direkt figyeltem erre, milyen változást fog okozni. Felszerelés után egyből kimentem evezni, de semmi elállítódást nem vettem észre, ami nagy előnyt jelent, és nyugodtan mentem fel a rajthoz.
Végre kipróbálhattam álló vízen is a hajót."

"Ahogy vártam, nagyon jó volt evezni benne. Irány tartása hibátlan,oldal szél esetén sem tapasztaltam semmi rendhagyót. Stabil, úgy viselkedik a hajó, ahogy azt én szeretnem."

Egyetlen építő kritikája, javaslata az volt, hogy a hajó nagyobb hullámokban való evezésére, érdemes lenne egy kisebb hullámtörő beépítése..

"Összességében még mindig úgy gondolom, hogy nagyon jól összerakott hajó. Sokan kérdezik milyen, eddig csak pozitív véleményt mondtam és mindenkinek ajánlottam a hajót."

nelo rowing kajak.hu

nelo rowing kajka.hu 2

Nem hivatalos eredményként, de megsúgta nekünk Dani, hogy a Magyar Bajnokság után az edzésen az eddigi legjobb idejét sikerült elérnie az új hajóban.

Daninak gratulálunk, kívánjuk legyen továbbra is ilyen sikeres és  a Nelo hajó a célja elérésében segítse továbbra is!

A hajó shopunkban is megtekinthető és olvashatsz a tervezésben résztvevő olimpikonokról is: ITT

 

 


Older Post Newer Post