Kövér Marci rekord közeli időket megy a Nelo Six-el
Posted by Barnabas Mate on

Nagy örömünkre szolgált, hogy Kövér Márton többszörös világ- és Európa-bajnok kenusunk nem hogy csak kipróbálta és tesztelte a Nelo SIX kenunkat, de bele is szeretett. Így innentől a Nelo legújabb kenujában fog edzeni, versenyezni és bízunk benne, hogy továbbra is szállítja nekünk a jó eredményeket.

Olvassátok el Marci saját véleményét, meglátásait a SIX kenuról:

"Három edzésen is volt szerencsém tesztelni a Nelo legújabb kenuját. Ahogy sok kenus, én is tartottam tőle, milyen lesz benne evezni, annyira újszerű, a hagyományokat nélkülöző a formája és a technológiája is. Félelmeim nem igazolódtak be, már az első kis kör leevezése után semmilyen negatívumot nem tapasztaltam. Az első éles edzésen 15,8 km-t eveztem, erős iramban, egyedül, és jó időt sikerült mennem rajta, annak ellenére is, hogy a beállítások még közel sem voltak tökéletesek. Másodjára egy szokásos 25 km-es edzésünket eveztük váltottvízen, és rekord közeli időt mentünk rajta."

"A hajó menettulajdonságai kiválóak voltak. Utazósebessége magas, kiválóan lehet vele manőverezni és ezáltal nagyon kis íven képes megfordulni (egyetlen nagy rászedéssel az orrára képes 90’-ban elfordulni, ami kiváló). A legerősebb tulajdonsága a gyorsulás volt. Azonnal észrevettem, hogy váltottvízezéskor a váltásnál sokkal hamarabb előre tudok menni, mint korábban. A trepni a korábbi hajóimhoz képest magasabban van benne, ezért térdeplőt kellett váltanom, hogy mélyebbre kerüljek és így már stabil volt a hajó."

"A hajó magassága (3.3-as méret) a legnagyobb volt eddigi hajóimhoz viszonyítva, ami azt jelenti, hogy hullámos vízen se csap be a víz. Nagyon kis íven forduláskor korábban mindig sok víz ment a hajóba hátul, de a Nelo 6-osnál ez se fordult elő. A magasság ellenére a húzókezemet soha nem zavarta a hajó."

"A belső kialakítás teljesen újszerű, az egész hajó lényegében egy légzsák ezért a trepni sem hagyományos. A csúszásgátlást egy méhsejt szerű műanyag biztosítja, sikeresen, mert mezítláb is gond nélkül eveztem vele."

"Egy hiányossága van a hajónak, az óratartó. Mivel nincsenek benne merevítők sehova se tudtam rögzíteni az órát és ragasztószalagból rögtönöztem egyet."  - azóta a gyártó ezt is pótolta...

"Összességében azt mondhatom, hogy egy kiváló hajó, amiben reményeim szerint már versenyezni is fogok az idei Európa- és Világbajnokságon.

Üdv:
Kövér Márton"


Older Post Newer Post

1 comment

Created on Posted by Lesepisse

Cephalexin Expiration Cialis En Hipertensos On Sale Online Worldwide Stendra 100mg Legally generico priligy (dapoxetine) Kamagra Oral Jelly Schweiz Propecia Tablet


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published